„Igazán a konyhán érzem magam otthon” – Palágyi Eszter a karrierjéről és új könyvéről

Palágyi Eszter, Magyarország első Michelin-csillagos séfje, nemzetközi pályafutása során London, Párizs és Dubai csúcskonyháiban szerzett tapasztalatokat, miközben a hazai fine dining színvonalát is formálta. Legújabb könyve, A világ ízeinek anatómiája, az ízek, textúrák és kultúrtörténeti összefüggések világába vezeti az olvasót, míg korábbi műve, A csillagok ára, személyes történetén keresztül mutatja be a Michelin-csillag megszerzésének áldozatait. Palágyi Eszter elárulja, hogy a konyha fizikai és mentális kihívásokkal teli, különösen, amikor férfiakból álló csapatot kellett irányítania Magyarországon, míg Dubajban hatalmas tisztelet övezte. Bár számos országban dolgozik, azt mondja, igazán a konyhán érzi magát otthon. Pályafutása során a siker mellett egészségügyi nehézségekkel is szembesült: gerincdaganatot diagnosztizáltak nála, amelyet kétszer kellett műteni, és belőle megtanulta, hogy túl sok terhet vett magára.

„Igazán a konyhán érzem magam otthon” – Palágyi Eszter a karrierjéről és új könyvéről

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → RTL

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!