Hatezer kalória – Deák Zsigmond jegyzete

Kár, hogy nem vagyok élsportoló: imádom a halat, a májat és a sört is, márpedig a Nemzeti Sport által megkérdezett táplálkozáskutató mindhármat pozitív kontextusban említette a versenyzők tudományosan egészséges étkezése kapcsán. (A sört a meccsek után, mértékkel természetesen, német mintára.) Volt idő, amikor ifjú birkózóként néhány évig „élsportolószerű” életet éltem, persze fogalmam sem volt a tudatos táplálkozásról, halat alig ettem a nyolcvanas évek átlagmagyarjához hasonlóan, májat még úgy-ahogy, a sör 18 év alatt nem jöhetett a képbe. Szelén, kreatin, quinoa, chiamag – azt sem tudtam, mik ezek, de persze más sem. Viszont a hétvégi versenyekre természetesen hoznom kellett a súlyomat, a „csodaszer” a csirkehús volt, no meg főképp a fogyasztás, de nem az ételeké-italoké, hanem a magamé… Édesanyámat sem hívta meg a klubom főző workshopokra, ő még a régi iskola szerint minden reggel belém akart diktálni valamit, hiába mondtam, hogy akkor átesem a súlyhatáron. A csapatorvos időnkén...

Hatezer kalória – Deák Zsigmond jegyzete

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Nemzetisport

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!