Élelmezési rendszerek és az éghajlatváltozás

Az agrár-élelmiszeripari rendszerek a globális antropogén üvegházhatásúgáz-kibocsátás (ÜHG) mintegy 30%-áért (évi 16-18 GtCO2e) felelősek. Különösen jelentős a metán (a teljes antropogén kibocsátás 50%-a) és a dinitrogén-oxid (közel 80%-a) kibocsátásában betöltött szerepük. A tudományos közösségen belül azonban hiányzik a nemzetközileg összehangolt, szabványosított módszertan a kibocsátások mérésére, ami megnehezíti a hatékony mérséklési stratégiák kidolgozását. A keresletoldali intézkedések, […] A Élelmezési rendszerek és az éghajlatváltozás bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.

Élelmezési rendszerek és az éghajlatváltozás

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Agrotrend

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!