Válságmenü: A gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat

Járványok, háborúk, természeti katasztrófák vagy pénzügyi válságok idején kialakul néhány jellemző közös fogyasztási minta: az emberek pánikszerű felvásárlásba kezdenek, olcsóbb termékeket választanak, fontosabbá válnak számukra a helyi források, és többet vásárolnak online – állapították meg a Corvinus agrárközgazdasági kutatói. A történelem során minden válság befolyásolta, hogy mi kerüljön a tányérra. A Corvinus Egyetem kutatóinak friss áttekintése szerint a pénzügyi krízisek, világjárványok, geopolitikai konfliktusok és ársokkok nem csupán a pénztárcákat terhelik meg, hanem nyomot hagynak az étrenden is, …

Válságmenü: A gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Oldalas

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!