Szürcsöld, idd vagy kanalazd: a levestálalás és -evés művészete - egy.hu



A levesevés etikettje viszonylag könnyűnek tűnik, hiszen adott egy tányér leves, hozzá pedig a kanál. Mi sem egyszerűbb, mint szépen kikanalazni a levest a tányérból! Semmi extra. De ha csészében érkezik a leves? Vagy kistányéron, cipóban? Mi legyen, ha forró, ha túl sűrű, ha kenyeret ennénk hozzá, ha csontos hús vagy magos gyümölcs van a levesben? Szabad-e tisztára dörgölni a tányért a serclivel, szürcsölni, ha forró, az utolsó cseppeket a kanálba önteni? Ha vendéget várunk, kitálaljuk-e előre a levest, vagy a fazékban kerüljön az asztalra? Mikor legyen tányér, mikor csésze – a levestálalást, a levesevés témakörét járjuk körül ezúttal.

Szürcsöld, idd vagy kanalazd: a levestálalás és -evés művészete - egy.hu

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → egy.hu

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!