Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a 2025. június 16-án, hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón. Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja. A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, „farm-to-table” koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem ... A A Pajta kapta idén az Év étterme díjat bejegyzés először Szolnokinaplo.hu-én jelent meg.
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Szolnoki Napló