Milyen káliumot használjunk? Czigler Mónika 2025. 06. 09., h - 12:48 A kálium szabályozza a párologtatást, a szénhidrát és a fehérjeképzést. Ezt sokan tudják, azonban felmerül a kérdés miért és milyen káliumot használjunk? A kálium egyaránt fontos a termés mennyisége és minősége szempontjából, fokozza a télállóságot (ugyanis nem hosszantartó hideg zimankós telek vannak, inkább hullámzó, hirtelen melegből hirtelen hideg időjárás), a fagytűrő képességet (kora tavaszi fagyok kivédése), és a szárazságtűrést (amely az utóbbi évek csapadékmentes időjárását jellemzi), továbbá nélkülözhetetlen a keményítő képzésben (édesebb a gyümölcs). Hatására vastagabb sejtfalak képződnek, így javul a szárszilárdság és a növények betegség-ellenállósága. A PowerOf-K készítmény könnyen felvehető káliumot biztosít a növények számára. A megfelelő kálium-ellátottság fokozza a növények nitrogén-reakcióját, stressztoleranciáját, (például a szárazságtűrést), növeli a gyökerek vízfelvevő képességét. Mindezek isme...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Új Szó