Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint csökkent az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatója májusban, mivel a kukorica és a pálmaolaj nemzetközi jegyzésének jelentős zuhanása ellensúlyozta a vaj és a marhahús történelmi drágulását. A FAO élelmiszerár-index – ami a nemzetközi kereskedelem legfontosabb élelmiszer-alapanyagainak havi árváltozását követi –, májusban átlagosan 127,7 pontot mutatott, ami 0,8%-kal kevesebb mint áprilisban, de 6,0%-kal az egy évvel ezelőtti érték felett maradt. Májusban a FAO gabonaárindexe 1,8%-kal volt alacsonyabb, mint áprilisban, és 8,2%-kal az egy évvel ezelőtti szint alatt maradt. A kukorica világpiaci ára meredeken csökkent, köszönhetően az erős argentin és brazil termésnek és jelentős […] A Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban a gabona-, cukor- és növényi olajárak esése közepette nevű cikk a Körös Hírcentrumon jelent meg.
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Körös Hírcentrum