Hogyan készítse el a legendás Pavlova-tortát? Így lesz a legfinomabb! Károly Beáta 2025. 06. 05., cs - 22:55 Ez a közel százéves, ikonikus torta olyan, mintha egy balettszoknya formájában öltött volna testet. A Pavlova eperrel díszítve tökéletes választás egy hétvégi desszertnek vagy kerti partira. De vajon tudja, hogyan kell igazán jól elkészíteni? Ausztráliában és Új-Zélandon egyaránt nemzeti kincsnek számít, és mindkét ország a magáénak vallja ezt a könnyed, habos süteményt. Az egyetlen vita csupán az, hogy hol is született először ez a különleges desszert. Pavlova-torta – egy táncos ihletésű legenda A gasztronómia világának egyik legismertebb legendája szerint a torta Anna Pavlova, a híres orosz balerina tiszteletére készült. Az 1920-as években Pavlova mindkét országban turnézott. Az új-zélandi történet szerint a süteményt egy wellingtoni szálloda séfje készítette el elsőként, és 1927-ben meg is jelent egy helyi szakácskönyvben. Az ausztrál változat szerint viszont 1935-ben, a p...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Új Szó