Ha Tihany, akkor visszhang, Apátság, levendula. Ha Hollán-Nyárádi család, akkor kockázatvállalás, küldetéstudat, Tihany. A beavatatlanok számára a két felsorolás egymás mellett lehet, nem mond sokat, de ha utóbbit azzal egészítjük ki, hogy Tihanyi Levendula Manufaktúra, Eau de Tihany, akkor lehet, máris többen a fejükhöz kapnak. Talán meglepően hangzik, de nincs kétévtizedes történet sem, hogy a levendula mindennél világosabban összekapcsolódott Tihannyal, ez pedig aligha történhetett volna meg a Hollán-Nyárádi család nélkül, akik egy 2008-as kirándulás során meglepődve tapasztalták, hogy a faluban senki nem foglalkozik azzal az örökséggel, ami Bittera Gyula után maradt. Bittera végzős természetrajz–vegytan szakos tanárként, 1918-ban határozta el, hogy az illóolajoknak szenteli az életét, és hogy Magyarországot világszínvonalú illóolajipari és gyógynövény-feldolgozási hatalommá teszi. Ő volt az, aki 1926-ban bérbe vette az apátságtól a tihanyi Csúcs-hegy déli lejtőjét, hogy levendul...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Esemény Menedzser