Bár kevesen tudják, de amennyiben vörös, lila vagy sötétkék zöldségeket/gyümölcsöket fogyasztunk, nagy mennyiségben jutunk hozzá az immunrendszerünknek igen jótékony antociánhoz is. Mutatunk pár példát, mikben is található ez a gyulladáscsökkentő, antioxidáns vegyület. Cseresznye A cseresznye igazi szupersztár az egészséges nassolnivalók közt: bőségesen tartalmaz antociánokat – 100 grammjában nagyjából 170 milligramm található ezekből az erős antioxidánsokból. Emellett remek C-vitamin- és melatoninforrás, amely elősegítheti a pihentető alvást. Fontos azonban a mértékletesség: magas cukortartalma miatt túlzott fogyasztása emésztési panaszokat okozhat. Fekete bodza Ezek a bogyókat csakugyan megéri fogyasztani: tele vannak antocianinokkal, vitaminokkal, illetve értékes flavonoidokkal is. Fontos azonban tudni, hogy nyersen enyhén mérgező hatásúak, ezért kizárólag főzve vagy egyéb módon hőkezelve biztonságos a fogyasztásuk. Fekete rizs A fekete rizs ősi eredetű, rendkívül tápláló gabonaf...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu