Úgy tűnik, mégsem ízlik Európának a rovaralapú étel



Az elmúlt években a rovarfehérje a fenntartható élelmiszer-termelés ígéretes alternatívájaként robbant be Európában, ám ma már kijelenthető: ezek a termékek nem hozták el a várt sikert a fogyasztók körében. A szektor szereplői éppen ezért kénytelenek más megoldások után nézni. A rovarfehérje a hagyományos állati hússal szemben sokkal környezetkímélőbb, ráadásul tápanyagdús is – ennek ellenére az olyan élelmiszerek, mint a bogárburger vagy a rovarfehérje-szeletek az elmúlt években nem arattak sikert a fogyasztók körében. A szokatlan ízvilág és textúra, a magas ár és a rovarokhoz fűződő undor miatt a termékek piaci fogadtatása elmaradt a várakozásoktól, ez pedig Magyarországra a sokszor negatív médiavisszhang miatt hatványozottan igaz. A Magyar Mezőgazdaság szerint a fogyasztói vonakodás miatt az európai rovaripar fókuszt váltott, és az emberi táplálék helyett az állati takarmányozás irányába mozdult. A fekete katonalégy lárvájából előállított rovarliszt például kifejezetten ígéretes ...

Úgy tűnik, mégsem ízlik Európának a rovaralapú étel

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!