Nyakunkon a bodzaszezon, így körbenéztünk, hogyan is használhatjuk fel ezt a növényt. A virágjából készült szörpöt sokan ismerik és fogyasztják, de ételekben is ízletes. Szívből ajánljuk a kívülről roppanós, belülről puha palacsintatésztában sült bodzavirágot, ami könnyen a család új kedvenc nassolnivalójává válhat. Hozzávalók 1 kg liszt; 3 tojás; 1 kiskanál só; 3 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor; 1 csomag sütőpor; tej (amennyit felvesz); ásványvíz/szódavíz; zsír/olaj a sütéshez. Elkészítése Nulladik lépésként az Agroinform szerint fontos, hogy a bodzavirágot tiszta helyről, azaz ne út mellől vagy más szennyeződéseknek kitett terepről szedjünk. Továbbá a virágokat tilos megmosni az előkészületek folyamán, hiszen azzal egyúttal az értékes virágport is lemosnánk róluk. A palacsintatésztában sült bodzavirág receptjénél további alapszabály, hogy a szokványos palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kell, hogy kapjunk. Ehhez a hozzávalókat keverjük csomómentesre habverővel, és legy...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu