Mivel innen a legegyszerűbb egy gyors mozdulattal elővenni a kedvenc ételeinket, sokan hajlamosak vagyunk a lehető legtöbb dolgot a hűtőszekrény ajtajában tárolni. Most azonban mutatunk 6 olyan élelmiszert, aminek az ingadozó hőmérséklet miatt egyáltalán nem tesz jót, ha ide tesszük. Tej A tejet mindenképp a hűtőszekrény hátsó, leghidegebb részén, jól lezárt dobozban érdemes tárolni, az ajtóban ugyanis könnyen megromolhat. Ahogy a Magyar Mezőgazdaság megjegyzi, a friss, pasztőrözött tej felbontás után 2-3 napig áll el, az ESL és az UHT tej pedig valamivel tovább, 3-5 napig. Hús A friss húsnak minden esetben a hűtő alsó polcán van a helye. Így sokkal hosszabb lesz a szavatossága, mintha az ajtóba tennénk, ráadásul a keresztszennyeződést is elkerülhetjük, hiszen semmire nem tud ráfolyni a hús – potenciálisan baktériumokat tartalmazó – leve. A legjobban akkor járunk, ha külön hűtőrekeszben, alaposan lezárt dobozban tartjuk a hústermékeket. Tojás Bár néhány hűtőszekrény ajtajában még kü...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu