A szénsavas víz számos kedvező tulajdonsággal bír, ezek közül azonban kevésbé ismert a leptinszintre gyakorolt jótékony hatása, írja az Economx. A természetes ásványvizek jellemzően gazdagok az oldott ásványi anyagokban – ilyen a nátrium, a klorid, a kalcium, a jód, a kálium vagy épp a magnézium. Ezeknek az összetétele járul hozzá az ivóvíz jellegzetes ízéhez és jótékony egészségügyi hatásaihoz. A buborékos víz amellett, hogy felfrissít, számos egészségügyi előnyt is biztosít. Egyebek mellett segíthet a testtömeg szabályozásában, serkenti az emésztést, javítja a veseműködést, fenntartja a testhőmérsékletet és a koncentrációt, és a hangulatra is pozitív hatással van. A szénsavas víz egyik kevésbé ismert előnye az éhségérzetet szabályozó leptin hormon szintjére gyakorolt hatása. A leptinszint megemelésével ugyanis elősegítheti a jóllakottság érzését, emiatt komoly segítséget nyújthat az étvágy szabályozásában és a diétázás támogatásában. Létezik persze olyan szituáció, amikor érdemes ...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu