Sokan félnek tőle, közben csodaszer! Íme néhány tipp a csalán felhasználásához! Veres István 2025. 05. 05., h - 15:08 A csalán (Urtica dioica) évszázadok óta ismert és használt gyógynövény, amely nemcsak gyógyhatású, hanem tápláló is. Bár sokan csak kellemetlen, csípős gyomnövényként ismerik, valójában az egyik legsokoldalúbb növény, amelyet a természet kínál. Ismerkedjünk meg vele közelebbről! A csalán jótékony hatásai Vértisztító hatású: Segíti a méreganyagok kiválasztását a szervezetből, ezért tavaszi tisztítókúrák kedvelt alapanyaga. Gyulladáscsökkentő: Enyhíti az ízületi gyulladásokat, reumatikus panaszokat. Vízhajtó: Segíti a vese és a húgyutak működését, csökkenti a vizesedést. Vasban gazdag: Vérszegénység esetén is ajánlott, mivel támogatja a vérképzést. Immunerősítő: A benne található vitaminok (A, C, K, B2) és ásványi anyagok (vas, kalcium, magnézium) hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez. Haj- és bőrápoló: Külsőleg alkalmazva segíti a haj növekedését, csök...
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Új Szó