Ezek a zöldségek segítenek a szorongás enyhítésében



A félelem természetes velejárója az életnek, ám ha a szorongás eluralkodik rajtunk, az már komoly egészségügyi kihívást jelenthet. A legújabb kutatások szerint azonban a megoldás – részben – ott lehet a tányérunkon: egyes zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása ugyanis hatékonyan támogathatja mentális egészségünk megtartását. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy étrendünk nemcsak fizikai, de mentális jóllétünket is befolyásolja. Bizonyos növényi eredetű élelmiszerek – mint a káposztafélék, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök vagy a tengeri algák – olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek hatékonyan segítik szervezetünket a stressz és a szorongás leküzdésében - számol be a Magyar Mezőgazdaság. Oxidatív stresszcsökkentés és omega-3 zsírsavak A kutatások szerint például a C-vitaminban gazdag kaliforniai paprika és a luteinben, szulforafánban bővelkedő káposztafélék csökkentik az oxidatív stresszt, míg a tökmagban található cink az idegrendszer műk...

Ezek a zöldségek segítenek a szorongás enyhítésében

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!