A csípős ételek mindig is megosztották az embereket. Egyesek odavannak értük, mások messziről elkerülik, és vannak, akik épphogy csak elviselik. Azok, akik szeretik a fűszeres ízeket, mint például Amanda Sauceda, dietetikus, gyakran úgy vélik, hogy a chili paprika csípőssége izgalmasabbá teszi az étkezést. „Ha épp próbálod csökkenteni a sóbevitelt, érdemes lehet bevezetni valamilyen csípős összetevőt” – mondja Sauceda. Akárcsak sokan mások, ő sem bírta mindig a csípőset, de idővel hozzászokott, sőt, meg is szerette. Hogy ki mennyire tolerálja a csípős ételeket, sok mindentől függhet, pl., hogy fogyasztott-e ilyesmit gyerekként, hajlamos-e az izgalmak keresésére, vagy egyszerűen a genetikától. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy a csípős ételek lehetséges egészségügyi előnyeire és hátrányaira.
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Bien