Ezek az élelmiszerek az egészséges táplálkozás alapjai



A FAO, az ENSZ élelmezésügyi szervezete egy 10-es élelmiszeralapanyag-listát tett közzé, ami iránymutatásul szolgálhat az egészséges táplálkozásra, a megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitelre. Így mérik a táplálkozás minőségét Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen vált egy fenntartható fejlődési cél új indikátorának felelősévé, amely az alapvető étrendi változatosságot (Minimum Dietary Diversity, MDD) méri. Ezzel egy fontos hiányosság került pótlásra a 2-es számú cél – vagyis az éhezés felszámolása – és általánosságban a 2030-as fenntarthatósági ütemterv megvalósításához - idézi a FAO közleményét az Agrárszektor. A sokféleség – avagy az alapanyagok változatossága – az egészséges étrend alapja. A minőségi étkezés alapvető fontosságú a táplálkozásból fakadó problémák elkerülése, illetve az egészség, növekedés, fejlődés és jóllét támogatásához. A változatos étrendre vonatkozó, módszertanilag validált új indikátort két csop...

Ezek az élelmiszerek az egészséges táplálkozás alapjai

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Haszon.hu

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!