Cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának módosítása



Az Európai Bizottság (EU) 2025/666 rendelete módosítja az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a cellulóz alapú adalékanyagokra (pl. E460–E469). A módosítások célja az élelmiszerbiztonság további növelése, különösen a toxikus elemek (arzén, ólom, higany, kadmium) bevitelének csökkentése, valamint a kisgyermekekre és csecsemőkre vonatkozó védelem megerősítése. A módosítás a következő változtatásokat vezeti be: A nátrium-karboxi-metil-cellulóz, cellulózgumi (E 466) esetében visszavonásra kerül […] A Cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának módosítása bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.

Cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának módosítása

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Agrotrend

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!