A paprika Közép és Dél-Amerikából származó egyéves növény, mely a burgonyafélék családjába tartozik. Először Amerikát hódította meg, majd Európába is eljutott. Ma már a világ számos országában, köztük Magyarországon is népszerű növény, többféle fajtáját és változatát is termesztik. Hazánk nemzeti konyhaművészetének elengedhetetlen alapanyaga az étkezési paprika és az őrölt fűszerpaprika is. Magas a C-vitamin tartalma, melyet a savanyítás során is megtart. Nyersen is fogyasztható, de elkészíthetjük töltve, vagy savanyítva is. Fűszerként az ételek ízesítésére is használjuk. A paprika konyhakerti termesztése nagyok népszerű hazánkban, sőt, manapság már balkonokon és erkélyeken termesztve is találkozhatunk vele. Paprika fajták Étkezési paprika fajták Albaregia: Folytonos […] A Paprika termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek bejegyzés először az Agrarvidek.hu oldalon jelent meg.
Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → AgrárVidék