Pár perc alatt kész is! Főzés nélküli túrógombóc recept
Ez a recept tökéletes választás, ha valami egyszerű, gyors és ízletes desszertre vágysz, amelyet főzés nélkül is könnyedén elkészíthetsz!
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 50 g búzadara (gríz)
- 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
- Egy csipet só
- 2-3 evőkanál tejföl (az állag beállításához)
- Pirított zsemlemorzsa vagy kakaópor a forgatáshoz (választható)
Elkészítés:
- Tészta összeállítása: Egy nagy tálban keverd össze a túrót, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a citromhéjat. Adj hozzá annyi tejfölt, hogy lágy, formázható masszát kapj.
- Pihenés: Hagyd a masszát állni 20-30 percig, hogy a búzadara enyhén megduzzadjon és a massza stabilabb legyen.
- Gombócok formázása: Nedves kézzel formázz kisebb gombócokat a masszából. A méretet ízlés szerint állítsd be, kb. diónyi nagyságú legyen.
- Forgatás: A kész gombócokat ízlés szerint pirított zsemlemorzsában vagy kakaóporban megforgathatod, hogy még különlegesebb legyen az állag és íz.
- Tálalás: Azonnal tálald, akár friss gyümölccsel, lekvárral vagy joghurttal.
Ez a főzés nélküli grízes túrógombóc recept gyorsan elkészíthető, és remek választás, ha nincs sok időd, de valami házias desszertre vágysz.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!