Kevesen tudják, hogy számos leves jótékony hatással van a fogyásra.

A levesek kiválóan alkalmasak a folyadékpótlásra, elkészítésük pedig gyors és egyszerű. Alacsony kalóriatartalmuk ellenére laktatóak és ízletesek, így ideálisak lehetnek a különböző fogyókúrákhoz is. A legtöbb diétához elengedhetetlen a napi legalább három liter víz bevitele, amelyhez a levesek szintén kiváló segítséget nyújtanak. A forró levesek nemcsak az emésztést segítik, hanem az étvágyat is csökkenthetik, így támogatják a tudatos étkezést.

Görög gyümölcsleves

Az őszibarack magas magnézium- és C-vitamin-tartalma révén kiváló antioxidáns. Keverjen össze hét deciliter frissen facsart narancslevet, egy dl tejszínt, 20 dekagramm őszibarackot és 10 dekagramm ribizlit, főzze össze, majd jól lehűtve, mentalevéllel tálalja. Könnyű, frissítő és vitaminokban gazdag – nem mellesleg a diétás étrendben is könnyen illeszthető. 

Sárgadinnye-leves

Ez a fogás főzés nélkül is elkészíthető. Turmixoljon le egy közepes sárgadinnyét, adjon hozzá két deciliter tejszínt, két deciliter fehérbort, 50 gramm mézet, 10 gramm reszelt gyömbért és mentalevelet, majd citromlével ízesítse. A sárgadinnye gazdag tápanyagokban, és 95 százaléka vízből áll, így segít a felesleges kilók eltüntetésében.

Avokádókrém-leves

Az avokádó tápanyagokban gazdag, csökkenti a koleszterinszintet és kevés szénhidrátot tartalmaz. Két avokádót, egy citrom levét, hat deciliter húslevest és három evőkanál olívaolajat turmixoljon össze. Lágy, selymes, mégis tápláló fogás.

Spenótleves

150 gramm spenótot, egy gerezd fokhagymát és két deciliter zöldséglevest főzzön össze, majd kefirrel krémesítse. Gazdag vasban, könnyen emészthető. Ez a leves nem csak a fogyásban, hanem a bőrproblémák és a vérszegénység kezelésében is segít. 

(wellandfit)

(Borítókép: Leves. Illusztráció: Westend61/Getty)