A tüzet is ennek a balzsamos zöldségfélének köszönhetjük – a mitológia szerint



Egyszerre zöldség és fűszer, ízében ánizsos, kicsit a medvecukorra emlékeztet, erős aromái átjárják egész testünket, mikor megkóstoljuk: az édeskömény a Mediterráneum ajándéka, melyet az ókor óta nagy becsben tart az emberiség. Ma már nemcsak tradicionális mediterrán fogásokban, de a világkonyha különböző ínyencségeiben megtaláljuk, és a csúcsgasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Gyógynövényként emésztéskönnyítő és tejhozamfokozó hatása a legismertebb, fűszerként melegítő növénynek tartják, de nem csak emiatt van köze a tűzhöz...

A tüzet is ennek a balzsamos zöldségfélének köszönhetjük – a mitológia szerint

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → egy.hu

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!