Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Hollik István: az elmúlt 12 év eredményeit tenné tönkre az olajembargó

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy véli, a magyar miniszterelnök „nem mondhat igent” az unió embargós javaslatára, mert ezzel az elmúlt 12 év eredménye veszne kárba.

Fotó: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hollik István a Pesti TV műsorának vendégeként fejtette ki az olajembargóval kapcsolatos véleményét, ennek során arról nyilatkozott, miszerint olyan megállapodásra van szükség, amelyet minden tagállam el tud fogadni.

Kiemelte, hogy az elmúlt 12 év eredményét azonnal tönkretenné az unió embargós javaslata, ezért Orbán Viktor „erre nem mondhat igent”. Bár ettől függetlenül helyeselte, hogy Ursula von der Leyen az érintett tagállamok miniszterelnökeit is megkérdezi az ügy kapcsán, ezzel utalva az Európai Bizottság elnökének budapesti látogatására.

Majd hozzátette, a vétójog elvétele az európai együttműködés végét jelentené, mivel elmondása szerint az Európai Unió lényege az, hogy „minden tagállam egyenlő, tehát senki sem erőltetheti rá az akaratát a másik tagállamra” – írta a Magyar Nemzet.

A Jobbik botrányával kapcsolatban úgy vélte, volt egy ügy, amelyet a jobbikos politikusok hónapokon keresztül elhallgattak, most pedig „a hatóságok mögé bújnak”, majd hozzátette, „ha van erős metoo-történet, akkor ez az”.