Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

50 éve nyílt meg a város legmenőbb étterme

"Hát ezek bizony vad dolgok: mecseki fácánleves, jakabhegyi vadgulyás, párolt őzgerinc, aranyhegyi őzfiié, paprikás őzszelet, nyúlfié lángolóan, vadhússal töltött palacsinta... Szépen csendben — minden különösebb hírverés nélkül — új vendéglő készült Pécsett. Meg kell vallani: egy speciális ételsort kínáló, egyéni hangulatú vendéglő már nagyon kellett Pécsett" – írta a Dunántúli Napló 1972. december 29-én. "A Baranya Megyei Vendéglátó Vállalat az esztendő utolsó napjaiban megnyitja Hűvösvölgyben — a volt Kelemen-féle vendéglő helyén — a nagyon szépen berendezett Mecseki Vadásztanyát, amelynek specialitása: az étlapon mindig megtalálható a vadhúsból készült étel" -folytatódott az étterem méltatása. Az árnyas gesztenyefák alatt kerthelyiség is várta a vendégeket, itt szinte minden pécsi megfordult, a vadételek magukért beszéltek. Az Ürögi út, és ajobbra a Hűvösvölgy sörkert a II. Világháború előtt, akkor még zöldövezet volt. Kelemen János tulajdonos 1929 júliusában nyitotta meg vendég...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Eljött az arany reneszánsza

vasarnap.hu

10perc.hu