Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nyersen fogyasztva károsak lehetnek ezek a zöldségek

Általában igaz, hogy egészségesebbek a kevésbé feldolgozott zöldségek és gyümölcsök, azonban nem minden esetben állja meg a kijelentés a helyét. Egyes növények kifejezetten károsak lehetnek nyersen fogyasztva. Néha jobb, ha hőkezeljük a zöldségeket Néhány, a gasztronómiában igen népszerű zöldség az emberi egészségre káros anyagokat is tartalmaz. Azonban ezek általában hőre bomlanak, ezért hőkezeléssel megszüntethető a miattuk fellépő fogyasztási rizikó. A Magyar Mezőgazdaság összeszedett néhány növényt, amelyeket érdemes nem nyersen fogyasztani. Burgonya és káposztafélék: A krumpliban lévő keményítő nyersen nehezen emészthető. Puffadással és emésztőrendszeri kellemetlenségekkel járhat a fogyasztása. Azonban főzve vagy sütve a burgonya nem okoz ilyen tüneteket. A bezöldült, ráncos vagy kihajtott burgonyákban, pedig megemelkedik a szolanintartalom, ami egy mérgező vegyület. Izgatja a nyálkahártyát, valamint károsíthatja a központi idegrendszert is. Továbbá hasonló a helyzet a padlizsá...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Mesés osztalékot fizet a Mol

vasarnap.hu

10perc.hu