Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Így trükköznek az éttermek a túlélésért: vajon elkerülhető a drasztikus áremelés?

Drágul az alapanyagok ára, egyre magasabb az infláció, miközben mind kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy étterembe járjanak. Igaz ez épp úgy egy „átlagos” vendéglátóhelyre, mint egy fine dining vonalat képviselő helyre. Akadnak azonban olyan éttermek is, akik valahol a két stílus között helyezkednek el: roppant változatos és gazdag ízvilágot kínálnak, kitűnő konyhatechnológiával rendelkeznek, egyfajta konyhaművészetre, újfajta megoldásokra és innovációra törekednek. Az egyediség és a minőség azonban úgymond „megköveteli” a magasabb árakat, miközben a tányérunkra kerülő adagok sem követik a kockás terítős társaikat. A HelloVidék most két ilyen, különleges helyzetben lévő éttermet keresett meg Somogy és Baranya megyében, hogy megkérdezzük őket, hogyan tudnak túlélni ebben a gazdasági nehézségekkel tarkított helyzetben? Milyen trükkökkel, praktikákkal dolgoznak? És milyen újdonságokat, esetleg megszorításokat kellett bevezetniük a mindennapjaikba?

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu