Adventi kedvcsináló levesek RECEPTEK
Itt van advent első vasárnapja, de mi még nem igazán vagyunk ünnepi hangulatban? Az alábbi receptek segítenek átszellemülni. 45 perc Narancsleves Hozzávalók: 12 dl narancslé, 4 narancs, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1 rúd fahéj, 8 szegfűszeg, 1 csipet só, 2 ek. méz (vagy cukor), 1/2 marék mazsola, 2 dl habtejszín. A narancs levét kifacsarjuk. 3-4 narancsot késsel meghámozunk és apró kockákra vágunk. A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával. Míg felforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, és ezt is a narancsléhez adjuk. A fűszeres narancslét forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockákra vágott narancsot és a tejszínt. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk. 30 perc Sáfrányos tengerihal-leves Hozzávalók: 400 g vegyes tenger gyümölcsei (fagyasztott), 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál szárzeller, 1 sárgarépa, 3 ek. olívaolaj, 1,5 dl szára...
- Hirdetés -