Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Dúl az árhorror a magyar piacokon: lassan az őszi leveszöldségekről is lemondhatunk?

A nyárról az őszre való átmenet során nem csak az éghajlat változik, de az asztalra kerülő ételek receptjeit és hozzávalóit is. Ez különösen azokat érinti, akik szeretnek friss, szezonális alapanyagokból főzni. A levesek egyébként gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb tápanyagokban, amelyekre a szervezetnek szüksége van. Szomorú tény viszont, hogy felmérések szerint a magyarok nagyon kevés zöldséget esznek. Azok, akik rendszeres fogyasztóknak mondhatók, a legtöbb esetben levesek alapanyagaként fogyasztják őket, nyersen viszont kevesen fanyalodnak rájuk. Meglepő az is továbbá, hogy még így is sokszor kerül főtt répa, zöldséglevél, hagyma a szemetesbe a vasárnapi húsleves után. Miért érdemes ősszel mégis a levesek felé fordulni? Mit csinálhatunk a megmaradt leveszöldségekből? Ennek is kiderítettük most!

10perc.hu

vasarnap.hu

Növekedés.hu