Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

A szőlészek a klímaváltozás nyertesei? – interjú Nyitrainé dr. Sárdy Diánával

Mik a Magyarországon 100 éve nem látott aszály fő tanulságai kutatói szemmel? A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének vezetőjével beszélgettünk. VINCE: „Azt látom a baráti körömben is, hogy rájönnek az emberek: az Alföldön igenis jó minőségű borokat lehet kóstolni.” Ezt augusztusban a Kecskemét Város Bora verseny eredményhirdetésén mondta. Egy ilyen aszályos év után adja magát a kérdés: meddig ihatunk még egyáltalán alföldi bort? Bár a klímaváltozás nyilvánvaló, az idei aszály még így is nagyon speciális volt Magyarországon. És még az sem igaz, hogy az egész országot sújtotta, a Zalai borvidék egyes részein júniusban mindössze négy csapadékmentes napot jegyeztek fel 2022-ben. Természetesen a tendenciát mi is látjuk, erre készülünk és készítjük a magyar borágazatot, hogy sokáig lehessen még alföldi bort is inni. VINCE: Ha ez még az Alföldön is különleges évnek számított, akkor nem is áll rendelkezésre adat, hogy mi vár a szőlőre, ha ez marad tartó...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Mesés osztalékot fizet a Mol

vasarnap.hu

10perc.hu