Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Így készül a magyarok kedvenc luxuslekvárja: 4500 egy üveg, de nincs párja

A hazai szilva szezonja a sokféleségének köszönhetően júliustól egészen októberig tart, az ország keleti csücskében előszeretettel termesztett, máshol alig ismert tájfajták azonban egészen október közepéig teremnek. Ezekből készül az országszerte, sőt határon túl is ismert szatmári szilvapálinka, ami mára már hungarikummá vált, és a szintén népszerű szatmári szilvalekvár, ami üstben készül, majdnem egy napig főzik, és semmit nem tesznek hozzá, az íze mégis utánozhatatlanul finom. Ennek ellenére is mostoha a sorsa itthon a szilvának, egy ideje nem tartozik a divatos gyümölcsök közé. Ezen azért is érdemes lenne változtatni, mert viszonylag igénytelen, jól tűri az időjárás szélsőségeit a szilvafa, a gyümölcsének pedig számos jótékony hatása van. Mostanában kell elülteni, és ha a kertünkben is van belőle, rengeteget spórolhatunk a lekvárfőzéssel is. Mutatjuk!

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Mesés osztalékot fizet a Mol

vasarnap.hu

10perc.hu