Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

A Tenkes Csárda visszanyúl a gyökerekhez, hogy a terheket csökkentse

“Bizonyos értelemben visszanyúlunk a gyökerekhez, a Tenkes Csárda jórészt mindig is erről szólt” – mondta Kovács Gábor. A Csárda Gazda hangsúlyozta: az elektromos sütőket háttérbe szorítva a kemencéket fogják többet használni. Ez nemcsak az energiafogyasztásban, hanem ízben is jobban megmutatkozik majd az ételeknél, mint ahogy korábban. Az ételek közül például a csülök, kacsacomb és a kukoricás kenyér a fatüzelésű kemencében készül majd, mint régen, az elejétől a végéig. Már most a télre készülnek a Harkány mellett található Tenkes Csárdában. Kovács Gábor szerint bátran kell hozzáállni a mostani változásokhoz, előre kell nézni és úgy stratégiát alkotni. Előtérbe helyezik a kemencét, ha pedig hidegre fordul az idő, mint minden évben és mint egy igazi, hagyományos csárdában, búbos kemencével fűtenek majd. – Minden harmadik évben betárolunk kellő mennyiségű fát, hogy minimum 3-4 éves száraz fával tudjunk tüzelni. Ám mivel a működésünk nagyon környezettudatos, ültetünk is folyamatosan c...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu