Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ínyencfalatok az Alföldön Mautner Zsófival

A VINCE Magazin augusztusi lapszámának középpontjában az Alföldi borok állnak, de vajon mit érdemes enni melléjük? Az Alföld gasztronómiájáról Mautner Zsófival beszélgettünk. VINCE: Alföldi felmenőid vannak, sokat beszélsz róla, hogy a gyerekkorodat Kunmadarason töltötted, gyakran visszajársz. Mi az, amit neked, mint embernek adott ez az alföldiség? Körülbelül tíz éve járok rendszeresen Kunmadarasra, ahol az egykori nagyszülői ház jelenti számomra a kötődést. A kezdetekben ez elsősorban egy olyan menedéket jelentett, ahova a városi pörgésből tudtam egy kicsit kilépni, ahol le lehetett lassulni, és ahol a saját tempómhoz képest sokkal kevesebb inger ért, így kiválóan tudtam ott kikapcsolni, elmélyülni, írni. Először tehát inkább a “slow life” szimbóluma volt számomra a falu, a falusi élet és az Alföld. Később elkezdett kinyílni a figyelmem és a szívem, és egyre inkább elkezdtek érdekelni a kunsági hagyományok, szokások, és persze a gasztronómia. VINCE: Az alföldi gyökerek, felmenők m...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu