Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

„A paprikás krumpliban csak a hagyma meg a zsír a miénk” – Szabó Eszter Ágnes képzőművész nemzeti ételeink multikulturális eredetéről, közkedvelt migránsnövényeinkről

A lecsót, a bablevest és a paprikás krumplit is az amerikai őslakos indiánoknak köszönhetjük – hívja fel figyelmünket Szabó Eszter Ágnes, aki régóta foglalkozik sok más mellett a magyar konyha alapételeinek eredetével, ételfotózással, főzőperformanszokkal. Vízivárosi otthonában többféle „migránsnövényt”, köztük tarót és leopárdkontyvirágot nevel, ezeknek levele és szára is fogyasztható salátaként vagy wokban pirítva, gumójukból pedig ízes betyárpaprikást lehet rittyenteni. (Visszhang)

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu