Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Hagyományos fahéjas meggyleves tejszínnel: jól behűtve a legfinomabb

A hagyományos fahéjas meggyleves nagy melegben, jól behűtve a legfinomabb. Nem mindenki szerette gyerekkorában a hagyományos meggylevest, pedig ha jól van elkészítve, garantált a siker. Nagy melegben különösen jólesik a hideg fogás. Készítsd el a klasszikus módon tejfölös habarással és benne főtt egész fahéjrúddal! Hagyományos meggyleves Hozzávalók 4 személyre 60 dkg meggy 10 dkg cukor 5 szem szegfűszeg 2 fahéjrúd 2 dl tejszín 1.5 dl tejföl 1 l víz 1 evőkanál liszt 1 csipet só Recept idők Előkészítési idő: 15 perc Elkészítési idő: 25 perc Elkészítés: A meggyet magozd ki, tedd egy fazékba, keverd el a cukorral, öntsd fel vízzel, add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a sót, és lassú tűzön kezdd el főzni. Nagyjából húsz perc kell neki, amíg megpuhul. Addig a lisztet keverd ki a tejszínnel és a tejföllel. Adj hozzá egy evőkanállal a főzőléből is, majd csorgasd a habarást a levesbe, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be néhány perc alatt. Várd meg, amíg szoba-hőmérséklet...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu