Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nagy Tibor: a mohácsi halászlének messze híre ment - A csárda más kategória volt

A közelgő Dunamenti Halfesztivál remek alkalmat kínál arra, hogy felelevenítsük a mohácsi halászlé fortélyairól, hagyományairól készített írásainkat, s persze nem maradhat ki a sorból a méltán híres, egykori Halászcsárda is. A legendás mohács vendéglőssel, Nagy Tiborral 2019-ben beszélgettünk. - Kik ismerték a klasszikus halászlé, valamint halételek fortélyait a legjobban? - tette fel a kérdést Nagy Tibor, majd meg is válaszolta: - A halászok. A halászat közösségi munkának számított, hiszen olyan szerszámokkal kellett dolgozniuk, ami többszemélyes munkát igényelt. Annak idején minden nap bárkával jöttek fel a friss hallal, nem ám autóval, mint manapság. Volt is hála Istennek mindenből bőven fogás. Olyan nem fordult elő, hogy a vendégnek azt kellett volna mondani, „ez most nincsen." - Mikor jobb fogás volt, akkor inkább tároltunk. Annak is megvoltak a maga szabályai: mennyi ideig,...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu