Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Vitamindús vagy mérgező? Egyre több a vegyszer a zöldségben, gyümölcsben

Miközben folyton azt halljuk, hogy az egészséges táplálkozás alapja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, egyre-másra jelennek meg az arról szóló hírek, hogy az utóbbi tíz évben több mint 50%-kal nőtt a terményekben a növényvédő szerek aránya. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ennyivel több méreg kerül a szervezetünkbe, és már rég nem érvényes, hogy a répa, a retek, az alma vagy a barack fogyasztása hozzájárul az egészségünk fenntartásához. Legalábbis akkor nem, ha mindezt nem biotermelőktől vesszük. A nagykereskedésekben forgalmazott zöldség, gyümölcs ugyanis nagy eséllyel permetezett, méghozzá évről évre nagyobb arányban. Csak egy példa: a Pesticide Action Network szervezet tavaly százezer darab, Európában termesztett kivit vizsgált meg, és az eredmények alapján a 2011-es 4%-ról 2021-ig 32%-ra nőtt a gyomirtók által mérgezett termények aránya. Ugyanez érvényes a málnára, az eperre, a cseresznyére, de a répára, a retekre, a petrezselyemre, a zellerre, a kelkáposztára is – vagyis m...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu