Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Mindössze jó hal, paprika, hagyma és só kell a halászléhez, vallja a hírneves halfőző, Barics Zsolt

Már csak pár hét van hátra a két év kényszerszünet idén ismét megrendezhető mohácsi Dunamenti Halfesztiválig. Az alkalom, s persze a jó halászlé elkészítésének fortélyai iránt érdeklődve elevenítjük most fel a neves mohácsi halfőzővel, Barics Zsolttal 2017-ben készített interjúnkat. - Hogyan kezdődött? - 31 éve foglalkozom halkereskedéssel, innen jött a főzés is. Édesapámtól is sokat láttam, s egyre jobban kialakult bennem a főzés stílusa. Én az autentikus halászlevet főzőm, amihez jó hal, paprika, hagyma és só kell. - Igaz, hogy Mohácson minden hétvégén készítenek halászlevet a családok? - Ugyan Magyarországon elég kevés halat fogyasztanak, itt, Mohácson viszont hozzászoktak az emberek a halételekhez, hasonlóképpen a többi víz menti településhez. Valóban sokan főznek minden hévégén, köztük mi is a családdal, hiszen mindenki nagyon szereti a halászlevet. 1986-ban nyílott a halboltunk, ami a...

10perc.hu

vasarnap.hu

Növekedés.hu