Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Igazi szuperzöldség terem a magyar földeken: nem kell itthon, külföldre viszik a javát

A spárga egyre jobban kezd beékelődni a menükbe és az étrendekbe, persze, nem véletlenül. Ha kellő odafigyeléssel, jól van elkészítve, akkor nagyon finom ételek készíthetők belőle, de köretként is nagyszerűen megállja a helyét. Azonban az mellett sem szabad elmenni, hogy ez az egészséges, zöld vagy épp fehér színben pompázó zöldség nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé. Bár sokan lehet, hogy nem gondolnák, de Magyarországon sok spárgát termesztenek, a lassan luxuszöldségnek számító csemegét viszont hiába keresik egyre többen, akkora népszerűségnek még mindig nem örvend, hogy itthon elkapkodják a vásárlók, ezért a jelentős része a külföldi piacokra kerül. Az elmúlt időszakban azonban számos dolog átrendeződött a mezőgazdaságban, és ez alól bizony a spárgatermesztés sem kivétel. Hogy miért? Az az alábbi cikkből kiderül.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu