Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nekiállnál? Így süsd a mézeskalácsot kevés mézből, hogy tuti legyen!

Polgár Zsuzsanna, a híres mézes-bábos receptjét mutatjuk. Ehhez nem kell sok méz, de margarinból sincs túl sok a receptben. Fontos, hogy minimum egy-két óra hűtés kell a tészta pihentetéséhez. Hozzávalók: A tésztához 76 dkg liszt 4 db tojás 4 evőkanál margarin 5 dkg méz 34 dkg porcukor 1 csipetnyi só 2 púpos teáskanál szódabikarbóna mézeskalácsfűszer keverék vagy 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg A tészta elkészítése: Egy mély tálba összeöntünk 76 dkg lisztet és 34 dkg porcukrot. Ehhez hozzáadunk egy csipetnyi sót és 2 púpos teáskanálnyi szódabikarbónát. Ezek után következhetnek a fűszerek: 1 teáskanálnyi fahéj, 1/2 teáskanálnyi őrölt szegfűszeg. Ezt jól összekeverjük. Majd felolvasztunk 4 evőkanál mézet és 5 dkg margarint. A tésztába beleütünk 4 egész tojást, és hozzáadjuk a hígra olvasztott mézes, margarinos keveréket. Kezdjük el összedolgozni, mindaddig amíg sima, fényes, összeállt masszát nem kapunk! Ezt pihentessük a hűtőben minimum 2 napig, de állhat 2 hétig is...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu