Új élelmiszerfagyasztás: kevesebb energia, jobb élelmiszerbiztonság
Egy új, izokorikus módszerre való áttérés biztonságosabb és jobb minőségű fagyasztott élelmiszereket eredményezhet, miközben energiát takarít meg és csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, derült ki az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Kutatási Szolgálat és a Berkeley Egyetem közös kutatásából. Az élelmiszerfagyasztás teljes körű megváltoztatása világszerte akár 6,5 milliárd kilowattórával is csökkenthetné az energiafelhasználást évente, miközben 4,6 milliárd kilogrammal mérsékelné az energiatermeléssel együtt járó szén-dioxid-kibocsátást. Ez nagyjából egymillió autó éves kibocsátásának felel meg. Az új fagyasztási módszer, az úgynevezett izokorikus fagyasztás úgy működik, hogy az élelmiszereket zárt edényben tárolja, amely teljesen meg van töltve folyadékkal, például vízzel. Ellentétben a hagyományos fagyasztással, amikor az...
- Hirdetés -