Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Huszonhat éve süti a pécsieknek a lángost a vásárcsarnokban Földesi Annamária

Vásárcsarnok lángossütő nélkül olyan, mint modern búcsú idején a bál estéje pofonmentesen. Szinte elképzelhetetlen! Szerencsére a pécsieknek nem kell lemondaniuk a népies eredetű finomságról. A lángos titkairól viszont kevesen tudhatnak többet, mint Földesi Annamária. Ő immár huszonhat éve keleszti, dagasztja, szaggatja, süti a szép piros, kerekded tésztát a nagy forgalmú, lassan a vásárlóktól búcsúzó vásárcsarnokban. A recept is fontos, bár állítólag a jó falatokban a lélek is benne van. Csak tonnákban mérhető az a lisztmennyiség, ami az évtizedek során megfordult főszereplőnk keze alatt. Bár maga csak keveset fogyaszt belőle, mert vigyáz a vonalaira, teljes odaadással tud beszélni a munkájáról, a Partiumból származó asszony. - Azt talán mindenki tudhatja, lángost nem lehet ripsz-ropsz sütni - árulta Földesi Annamária. - Hatvan percnél gyorsabban elképzelhetetlen az ügy....

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu